1 september 2016

Champagnat-beweging


Bijeenkomst fraters en leken in El Escorial (Spanje)

Van 24 t/m 27 augustus was er vanuit de Champagnat-beweging van de Maris­ten­familie (MCFM) een bijeenkomst voor afgevaardigden van de teams van de Europese Provincies die de verschillende fraterniteiten steunen en begeleiden, met het doel hun plannen en verwachtingen te concretiseren en op één lijn te brengen.

MCFMLogo

Wij waren met z’n vieren uit België gekomen om deel te nemen aan deze bijeenkomst: Pascal Miette (Couvin), Jules Wabatinga (Brussel), Frater Albert André en ikzelf (Habay).

Vorming was een van de belangrijkste doelstellingen die werden besproken: vorming in het Maristencharisma voor de leden en begeleiders van de fraterniteiten.

We werden gevraagd “de revolutie van de tederheid” (Frater Emili) te stimuleren; daar­bij gaat het vooral om zorgen voor jezelf, voor je spiritualiteit, zorgen voor anderen die het meest kwetsbaar zijn en ook voor de planeet (Paus Franciscus).

Er was tijdens die drie dagen die we samen doorbrachten veel sprake van onderlinge broederschap, een rijke diepgang, en vriendschap: het was een “buitengewoon prach­ti­ge” bijeenkomst, in eenvoud en gebed. Daardoor zagen we dat we niet alleen staan, dat de Champagnat-beweging universeel is, dat de zending belangrijk is en dat de fa­mi­lie­zin van fraters en leken vandaag een realiteit is.

Charly Loutsch

MCFMElEscorial

De Belgische delegatie en Frater Javier Espinosa,
directeur van het Bureau voor de Leken in Rome

 

Bron: nieuwsbrief “Communion Frères et Laïcs”, september 2016, te downloaden via deze website (onder Publicaties)

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login