20 april 2016

Oorsprong van het Instituut


De jaarlijkse reis naar L’Hermitage

In maart dit jaar nam een groep van 24 medewerkers en leraren van projecten en scho­len in meerdere landen van de Provincie deel aan de jaarlijkse reis naar L’Hermitage, georganiseerd door de Provincie. Als Maristen hebben we hier gelegenheid in de voet­stap­pen van onze stichter Marcellinus Champagnat te treden in zijn eigen om­ge­ving in Frankrijk.

Hermitage_kapel

Enkele indrukken van een aantal deelnemers:

Al zolang ik lesgeef aan het Marist College in Athlone ben ik me bewust van een spe­ciale sfeer op school – een die ik niet eerder heb ervaren. … Ik dacht dat dat uniek was voor het Marist College in Athlone, tot ik deelnam aan een bijeenkomst van Maristen in L’Hermitage bij Lyon. Daar besefte ik dat het niet alleen op mijn eigen school zo is, maar overal ter wereld waar Maristen zijn.

Elisha Colgan – Marist College, Athlone, Ierland

Het was een plek waar iedereen welkom was, waar iedereen iets van zichzelf kon geven en waar we werden verrijkt door elkaars gaven en ervaringen – een ervaring van Champagnats visie.

Martin Pearson – Kinharvie Institute, Glasgow, Schotland

Wat is de Maristengeest? Toen we in La Valla waren, kwam ik tot het besef dat dat wat ons tot Maristen maakt niet is WAT we doen, maar HOE we het doen! Dat was een van de eerste puzzelstukjes die ik ontdekte op weg naar het antwoord op mijn vraag.

Markus Karl – Maristen-Realschule Cham, Duitsland

De reis naar L’Hermitage was een geweldige ervaring voor mij. Vooraf had ik nooit echt nagedacht over wat het betekent Marist te zijn. Deze reis gaf me de ruimte om over mijn situatie na te denken en maakte dat ik me heel trots en dankbaar voelde om deel uit te maken van de Maristengemeenschap.

Sarah Murphy – Marian College, Dublin, Ierland

Gedurende het weekend ontstond een veel duidelijker beeld van de man achter de be­ginselen van onze school. Alles wat hij deed kwam voort uit een gevoel van zorg­zaam­heid en gemeenschap, iets wat wij op onze school heel sterk waarnemen. We hopen ons werk vanuit deze geest voort te zetten en we hebben een nieuwe voorliefde voor onze Maristengeschiedenis gevonden, doordat we zoveel hebben geleerd door in de voetsporen van deze bijzondere man te treden.

Kirsty Hayes – St Joseph’s College, Dumfries, Schotland

   
Click hier om foto’s van de reis te bekijken: https://youtu.be/3VDqgb4bUTw

Elk jaar wordt er vanuit de Provincie een reis naar L’Hermitage georganiseerd voor alle scholen en projecten in de Provincie. In 2017 is de reis van 4 t/m 7 maart. Mocht u be­langstelling hebben om deel te nemen, wendt u zich dan tot de directeur van uw school of neem contact op met mevr. Aisling Demaison: a.demaison@maristeu.org

Hermitage_tafel

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login