30 november 2016

Maristen in Nederland


Nieuwe overkoepelende website projecten Westerhelling

Op 7 november jongstleden werd de nieuwe website gelanceerd die alle projecten en activiteiten van de Fraters Maristen op de Westerhelling in Nijmegen samenbrengt: www.leerhuiswesterhelling.nl.

Sinds 2003 zijn er geleidelijk aan meer nieuwe projecten en activiteiten gekomen op de Westerhelling, waarvan een aantal een afzonderlijke website kreeg, met eigen opmaak en inhoud. Recentelijk ontstond de wens de onderlinge verbondenheid zichtbaarder te maken, om bezoekers en deelnemers het gehele aanbod te laten zien met een vorm­ge­ving die op één lijn is. Een lang proces van overleg en creatieve uitvoering volgde, met als resultaat de overkoepelende website, waarop nu ook de activiteiten staan die nog geen (plek op een) website hadden.

nlprintscreen

Op de startpagina staat in het midden een foto van het huis De Westerhelling met daar­omheen foto’s die verwijzen naar de verschillende projecten en activiteiten (Aandachtig op Weg, Avond Aandachtig Leven, Bibliodrama, Een Reis naar Binnen, Huis van Aan­dacht, Leerjaar Spiritualiteit, Meditatie, Reis naar L’Hermitage, Stiltehuis). Door op de foto’s te klikken komt de bezoeker op een pagina met informatie over dat project en een link naar de website ervan.

Boven aan de startpagina kan worden doorgeklikt naar informatie over de Fraters Ma­ris­ten zelf, de projecten en de agenda met geplande activiteiten.

Naast deze website voor de Westerhelling hebben de Maristen in Nederland – paters, fraters en leken – een gezamenlijke website, www.maristen.nl.

En elders in Nijmegen zijn de fraters verbonden met twee zelfstandig opererende pro­jec­ten:

  • Stichting Moria, die jonge ex-gedetineerden opvangt en begeleidt bij de te­rug­keer in de maatschappij (stichtingmoria.nl);
  • het Huis om te Zijn, dat jongens in de leeftijd van 12 tot 17 jaar een tijdelijk on­der­komen biedt om tot rust te komen (huisomtezijn.nl).

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login