22 augustus 2016

Maristenonderwijs


Presentatie nieuw onderwijsmateriaal voor Maristenscholen

Met groot genoegen presenteert het team voor Maristenonderwijs in West- en Midden-Europa het nieuwe onderwijsmateriaal voor de Provincie. Het materiaal wordt ter be­schikking gesteld aan alle scholen en projecten in de Provincie, die het eventueel in hun eigen taal kunnen vertalen.

Booklet1 Booklet2 Booklet3 Booklet4

Het materiaal bestaat uit vier boekjes in A5-formaat. De leerlingen beginnen met boek­je 1, dat over het leven van Marcellinus Champagnat vertelt en over de Maris­ten­ge­meen­schap in de Provincie en wereld.

In boekje 2 wordt een aantal fundamentele Maristenverhalen uitgebreid behandeld. Ook maken de leerlingen kennis met Maristengebeden en enkele overwegingen.

Boekje 3 gaat in op de Maristenwaarden en de betekenis daarvan in de wereld van van­daag.

Tot slot kijkt boekje 4 naar het werk van FMSI en Maristensolidariteit in de wereld, en wil het leerlingen stimuleren dat werk te steunen en er meer over te weten te komen.

Elk boekje bevat activiteiten en projecten voor leerlingen, en materialen om uit te prin­ten zijn beschikbaar. Aan het einde van de boekjes staat een liturgie voor een Ma­ris­ten­vie­ring voor elk leerjaar.

De boekjes kunnen worden gedownload via www.maristeu.com (onderaan op de pa­gi­na: Quick links – Resources), met bijbehorende materialen, onder andere voor vie­rin­gen. We hopen dat dit nuttige hulpmiddelen zullen zijn voor leraren en leerlingen, en een belangrijke factor in het bevorderen van Maristenspiritualiteit op onze scholen.

Voor informatie over dit onderwijsmateriaal kunt u contact opnemen met Aisling De­maison: a.demaison@maristeu.org

Logo_Marist_Education

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login