2 maart 2017

Maristen in Europa


Project “Lavalla200>”: eerste indrukken van de nieuwe communiteit

De leden van de nieuwe Europese communiteit in het project “Lavalla200>” hebben een filmpje gemaakt waarin zij vertellen over hun eerste maanden in Siracusa (Sicilië). “Het is bedoeld om te laten zien wie er bij dit project horen en welke uitdagingen we tegenkomen,” zegt Mario Araya, een van de communiteitsleden. “Het is een nieuwe ma­nier om de zending te leven en een nieuwe vorm van samenleven als leken en fraters.”

De vier leken en fraters stellen zich in verschillende delen van de stad en in hun eigen taal voor. Het filmpje is ondertiteld in de vier talen van het Instituut en via de volgende link te bekijken: www.champagnat.org/400.php?a=6&n=4241

        

De communiteit in Siracusa stuurt ook regelmatig nieuwsbrieven naar Rome, meest recentelijk op 24 februari (www.champagnat.org/401.php?a=6&id=4088). In die brief wordt bekendgemaakt dat een van de vier leden, Frater Michael Callinan, de com­mu­ni­teit heeft verlaten en is teruggekeerd naar Australië. De brief is in het Italiaans en kan hier worden gedownload.

Een eerste bericht over de communiteit is op deze website (www.marists.eu) te vinden onder:

– Nieuws – 19 december 2016
– Publicaties – Bulletin – 2016 Bulletin 4

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login