28 maart 2014

België


3e Assemblee van de fraters in België

Afgelopen 22 maart werden de fraters uit België in ons huis in Habay ontvangen voor een assemblee, om met elkaar in gesprek te gaan over hoe ons leven er vandaag uitziet en hoe wij onze toekomst zien. Het is tijd om de contouren te schetsen van een toekomst om te leven en op te bouwen.

Evenals bij de twee voorgaande assemblees het geval was, werd de bijeenkomst begeleid door dhr Patrice Gobert; het voorbereidingswerk was in handen van de Fraters Maurice Taildeman en Robert Thunus.

Aan deze derde assemblee konden ook de Fraters Antonio Ramalho en Ernesto Sanchez (leden van de Algemene Raad) deelnemen, nadat zij vrijwel alle communiteiten, fraterniteiten en Maristengroepen in het land al hadden ontmoet. Frater Brendan, Provinciaal Overste, sprak een inleidend woord en sloot de bijeenkomst af met een korte conclusie, wat ook de Fraters Antonio en Ernesto deden.

We richtten onze blik op de zending zoals die van dag tot dag wordt geleefd door elke frater en elke communiteit. Op basis daarvan konden we samen nadenken over de vorm van onze aanwezigheid in ons land. De achtergrond voor onze overwegingen was meer dan ooit wat het XXIe Algemene Kapittel als dynamiek voor de Maristenwereld heeft gegeven: een nieuwe manier van frater zijn, een nieuwe verbondenheid tussen fraters en leken, en een betekenisvolle aanwezigheid bij kinderen en jongeren.

Het doel van deze dag was een dynamiek te creëren waarmee we een duidelijker beeld van ons zendingswerk in België krijgen. Het luisteren naar elkaar, het praten met elkaar, het waarderen van wat de ander doet, dit alles helpt zeker in deze overwegingen, die misschien moeilijk zijn maar niet onmogelijk. We zijn geroepen tot het leven, dat wil zeggen: onze persoonlijke roeping en onze Maristenaanwezigheid in België te leven.

Frater Roberto Di Troia

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login